Koers, grafieken, marktkapitalisatie en andere metrics voor ICON (ICX) | CoinMarketCap (2024)

Over ICON

Wat is ICON Network (ICX)?

ICON Network is een layer-one blockchain uit Zuid-Korea. Haar verklaarde visie is het bouwen van een interoperabel blockchainnetwerk dat een brug slaat tussen autonome online gemeenschappen en echte ondernemingen. ICON Network richt zich op bijdragen door hyperconnectiviteit te bevorderen door het stimuleren van probleemloze waarde-uitwisseling.

Door transacties te verifiëren op zijn gedecentraliseerde grootboek kan ICON het aantal tussenpersonen minimaliseren en beperkingen van grensoverschrijdende interacties wegnemen. Het bedrijf richt zich met name op de use cases van gedecentraliseerde identiteit, uitgifte van digitale certificaten, blockchainbetalingen, gedecentraliseerde financiën, non-fungible tokens en aanvullende use cases: e-overheid, verkiezingen, gedecentraliseerde oracles en e-gezondheid.

Dankzij de focus op implementatie door bedrijven kon ICON verschillende partnerschappen sluiten met Zuid-Koreaanse bedrijven en de particuliere sector van het land. ICONLOOP bijvoorbeeld, een toonaangevend blockchaintechnologiebedrijf in Zuid-Korea en de belangrijkste bijdrager aan het ICON-Project, leidt het grootste gedecentraliseerde identiteitsconsortium van Korea. Ook selecteerde het eiland Jeju van het land in augustus 2020 het bedrijf voor particuliere en veilige COVID-19 contactopsporing. Andere partners van het Icon Network zijn Shinhan Bank, de op een na grootste commerciële bank van Zuid-Korea, en Danal Fintech, het bedrijf achter Paycoin, een wereldwijde betaal- en overboekingsapp.

Wie zijn de oprichters van ICON Network?

ICON Network is opgericht door Min Kim, de voormalige chief strategy officer van DAYLI Financial Group, de grootste fintech-holding van Korea, en de chief operating officer bij Tapas Media, een Amerikaans distributieplatform voor digitale content. Hij is ook een oud-student van de Haas School of Business aan de University of California in Berkeley. Min Kim incubeerde ICONLOOP, een Zuid-Koreaans softwarebedrijf achter de ontwikkeling van de loopchain van ICON Network. Het bedrijf ontwikkelt en onderhoudt de blockchain met toezicht van de ICON stichting en is als zodanig toestemmingsvrij, maar niet volledig open-source.

Wat maakt ICON Network uniek?

ICON Network richt zich op verschillende use cases om zijn verklaarde doel van hyperconnectiviteit in Zuid-Korea te bevorderen. Een daarvan is gedecentraliseerde identiteit via Zzeung, een oplossing voor identiteitsverificatie en beheer. Het bedrijf kreeg een exclusieve licentie van de Financial Services Commission in Zuid-Korea om gedecentraliseerde identiteitsdiensten te leveren aan zakelijke klanten in Zuid-Korea. Bedrijven kunnen de authenticatiegegevens van hun gebruikers veilig opslaan en gezichtsherkenningsdiensten aanbieden voor het openen van financiële rekeningen. De gegevens zijn beveiligd via het ICON Network. Een ander voorbeeld van gedecentraliseerde identiteitsdiensten is het gebruik van Zzeung voor het opsporen van COVID-19 contacten.

ICON levert ook diensten voor de uitgifte, opslag en verificatie van digitale certificaten aan Zuid-Koreaanse universiteiten die diploma's en kwalificatiecertificaten uitgeven. Bovendien certificeert Korea's grootste online platform voor het zoeken naar werk, de academische en professionele referenties van sollicitanten via een door ICON beveiligde oplossing voor het beheer van digitale certificaten.

Een andere use case is een incheck- en beheerdienst voor bezoekers die het ICON Network gebruikt om unieke bezoekerspassen uit te geven voor cafés, restaurants, ziekenhuizen en andere gelegenheden die hun bezoekers tijdens de COVID pandemie moesten registreren.

ICON heeft ook een succesvol DeFi- en NFT-ecosysteem dat via Orbit Bridge verbonden is met het Ethereum netwerk, waardoor op Ethereum gebaseerde tokens naar ICON kunnen worden overgezet. In tegenstelling tot de meeste DeFi-producten zijn die van ICON sterk gericht op de gebruikerservaring. Voorbeelden zijn Balanced Network, een samenwerking van DeFi die is opgezet om stablecoins te introduceren in het ICON Network, en Open Money Market, een platform voor leningen.

Het huidige aanbod van ICX is 800 miljoen tokens, zonder een hard cap voor de totale voorraad. De tokenverdeling is als volgt:

  • 400 miljoen ICX verkocht bij de ICO in september 2017 voor een prijs van $0,11
  • 16 % community reserve
  • 10% voor het team, adviseurs en vroege bijdragers
  • 10% voor de community-groep en strategische partners
  • 14% naar de ICON-stichting

ICX wordt gebruikt voor staking, het betalen van smart contracts en transactiekosten, en het belonen van gebruikers voor netwerkdeelname. De staking-beloningen liggen tussen 6% en 36% per jaar, afhankelijk van het totale gestakete bedrag. De periode voor 'unstaking' staat in verhouding tot de hoeveelheid ICX die is gestaket; hoe minder ICX van de totale voorraad zijn gestaket, hoe langer de unstaking-periode, die kan variëren van 5 tot 20 dagen.

Hoe wordt het ICON Network beveiligd?

ICON wordt beveiligd door een Byzantine fault tolerance gedelegeerd proof-of-stake consensusmechanisme. Validators in het ICON ecosysteem worden Public Representatives (P-Reps) genoemd en beveiligen het ICON Network door het native token ICX te staken. 100 van deze P-Reps, 22 Main P-Reps, en 78 Sub P-Reps zijn verantwoordelijk voor het bestuur van het netwerk en de productie van blokken.

Tokenhouders, ICONists genaamd, kunnen hun ICX aan deze P-Reps delegeren om het netwerk te beveiligen. Elke P-Rep wordt gesteund door de stake van hun ICONists. Daarnaast kunnen nieuwe kandidaten een van de top 100 P-Reps worden die bijdraagt aan het valideren van het netwerk. P-Reps worden geleid door teams van softwareontwikkelaars, marketeers, bedrijven en andere betrokkenen die langdurig bijdragen aan het ICON-project.

Waar kun je ICON Network (ICX) kopen?

ICX is beschikbaar op FTX, Binance, Uniswap (V2), BitStamp en Gate.io.

Hier vind je nog een paar andere artikelen die misschien wel interessant zijn:

  • Wat is een crypto-faucet?
  • Wat zijn crypto-betaalpassen?
  • Wat is Web 3.0?
  • Wat is Yield Farming?
  • Wat is crypto-lenen?

Gerelateerde pagina's:

Bekijk Solana (SOL), een high-speed blockchain.

Bekijk Polkadot (DOT), een andere blockchain voor de multichain future.

Lees onze deep dive in Avalanche, een andere layer-one blockchain.

Lees het laatste cryptonieuws en de laatste marktinzichten op de CoinMarketCap-blog.

Wat is ICON (ICX)?

ICON is een blockchain-ecosysteem ontworpen om de onderlinge verbondenheid van meerdere blockchains te faciliteren door middel van zijn unieke interoperabiliteitslaag. Gelanceerd in 2017 door een Zuid-Koreaans team, streeft ICON ernaar verschillende blockchains met elkaar te laten communiceren, waardoor de naadloze uitwisseling van digitale tokens en slimme contracten mogelijk wordt. Dit wordt bereikt door ICON's Cross-Chain Framework, dat het proces van cross-chain ontwikkeling vereenvoudigt, waardoor het makkelijker wordt voor applicaties om over verschillende blockchains te opereren.

Het netwerk werkt op een delegated proof-of-stake (DPoS) consensusmechanisme. In dit systeem zetten ICX-houders hun tokens in en delegeren deze aan Public Representatives (P-Reps), die verantwoordelijk zijn voor het produceren van blokken en deelname aan het bestuur van het ICON-netwerk. Deze aanpak stelt ICX-houders in staat om passief beloningen te verdienen, terwijl het degenen die geïnteresseerd zijn in de technische en bestuurlijke aspecten van het netwerk in staat stelt actief deel te nemen.

ICON is mede-opgericht door Min Kim, die een achtergrond heeft in zowel de financiële als de digitale contentdistributiesectoren. Zijn betrokkenheid bij DAYLI Financial Group en Tapas Media, gecombineerd met zijn opleiding aan de Haas School of Business, heeft bijgedragen aan de strategische ontwikkeling en partnerschappen van ICON.

Een van de onderscheidende kenmerken van ICON is het Contribution Proposal System (CPS), dat gedecentraliseerde subsidiefinanciering faciliteert, ter ondersteuning van projecten en initiatieven binnen het ICON-ecosysteem. Daarnaast toont het gebruik van de ICX-token voor interoperabiliteitskosten, waarvan een deel wordt verbrand, ICON's toewijding aan het behouden van een duurzaam ecosysteem.

Veiligheid op het ICON-netwerk wordt gewaarborgd door zijn DPoS-mechanisme, waarbij validators worden gekozen op basis van hun inzet en bijdrage aan het netwerk. Dit systeem beveiligt niet alleen het netwerk, maar moedigt ook actieve deelname en bestuur door zijn gemeenschap aan.

Hoe wordt ICON (ICX) beveiligd?

Het ICON-netwerk maakt gebruik van een gedelegeerd proof-of-stake (DPoS) consensusmechanisme om zijn veiligheid en integriteit te waarborgen. Dit systeem stelt ICX-houders in staat om hun tokens te delegeren aan Publieke Vertegenwoordigers (P-Reps), die verantwoordelijk zijn voor het produceren van blokken en deelname aan het bestuur van het netwerk. Dit model stimuleert actieve deelname van de gemeenschap en stelt belanghebbenden in staat om beloningen te verdienen door staking.

Om een P-Rep te worden en deel te nemen aan het bestuur van het netwerk, moeten individuen of teams een registratieproces ondergaan, inclusief een vergoeding. Dit proces zorgt ervoor dat alleen toegewijde en capabele validators bijdragen aan de operaties van het netwerk. De gedelegeerde aard van ICON's consensusmechanisme betekent dat zelfs degenen zonder de technische kennis om een node te runnen, nog steeds kunnen deelnemen aan de veiligheid van het netwerk door hun ICX te staken en te delegeren aan een P-Rep naar keuze.

Daarnaast omvat ICON regelmatige veiligheidsaudits en een toegewijd team van beveiligingsexperts om potentiële bedreigingen te monitoren en aan te pakken. Deze veelzijdige benadering van beveiliging zorgt ervoor dat het ICON-netwerk robuust blijft tegen aanvallen en operationele problemen.

Hoe zal ICON (ICX) worden gebruikt?

ICON is ontworpen als een veelzijdig blockchainprotocol dat tot doel heeft gedecentraliseerde applicaties (DApps) te faciliteren en onafhankelijke blockchains in staat te stellen met elkaar te communiceren via de unieke onderlinge verbondenheid van ICON. Deze onderlinge verbondenheid wordt bereikt door ICON's Cross-Chain Framework, waarmee verschillende blockchains naadloos kunnen communiceren en informatie kunnen delen. Het framework is ontworpen om toegankelijk te zijn, waardoor ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen en integreren over verschillende blockchains zonder de onderliggende complexiteiten van elke keten te hoeven begrijpen.

Het ICON-netwerk wordt aangedreven door zijn eigen cryptocurrency, ICX, die een centrale rol speelt in het onderhouden en bedienen van het ICON-ecosysteem. ICX wordt gebruikt voor verschillende sleutelfuncties binnen het netwerk:

  1. Bestuur: ICX-houders kunnen deelnemen aan het bestuur van het ICON-netwerk door hun munten te staken en te delegeren aan Publieke Vertegenwoordigers (P-Reps). Deze P-Reps zijn verantwoordelijk voor het valideren van transacties, het produceren van blokken en het deelnemen aan het besluitvormingsproces met betrekking tot de toekomstige ontwikkeling van het netwerk. Dit gedelegeerde proof-of-stake (DPoS) consensusmechanisme zorgt ervoor dat het netwerk veilig en gedecentraliseerd blijft, aangezien het de collectieve overeenstemming van meerdere partijen vereist om transacties te valideren en wijzigingen in het protocol aan te brengen.

  2. Transactiekosten en Diensten: ICX wordt gebruikt om te betalen voor transactiekosten op het netwerk, zodat transacties efficiënt worden verwerkt. Dit omvat kosten voor slimme contracten en andere diensten die door het netwerk worden aangeboden, wat validators en P-Reps stimuleert om de integriteit en veiligheid van het netwerk te onderhouden.

  3. Interoperabiliteit en Cross-Chain Transacties: Via ICON's Cross-Chain Framework kan ICX worden gebruikt om transacties tussen verschillende blockchains te faciliteren, waardoor een meer onderling verbonden en interoperabel ecosysteem van blockchains mogelijk wordt. Dit maakt een breed scala aan gebruiksscenario's mogelijk, waaronder gedecentraliseerde financiën (DeFi) applicaties, waar ICX kan worden gebruikt als onderpand of voor liquiditeitsvoorziening over verschillende blockchainplatforms.

  4. Staking Beloningen: Door ICX te staken en deel te nemen aan het netwerkbestuur, kunnen gebruikers staking beloningen verdienen. Dit stimuleert het houden en actief gebruiken van ICX, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid en stabiliteit van het netwerk.

De unieke architectuur van het ICON-netwerk en de focus op interoperabiliteit maken het een fundamenteel onderdeel van het bredere blockchain-ecosysteem, waardoor diverse applicaties en gebruiksscenario's mogelijk worden gemaakt die verder gaan dan eenvoudige transacties. Van het faciliteren van veilige medische en verzekeringsregistratieopslag tot het aandrijven van gedecentraliseerde beurzen en financiële applicaties, de bruikbaarheid van ICON beslaat verschillende industrieën en sectoren, wat het transformatieve potentieel van blockchain-technologie benadrukt.

Wat zijn de belangrijke gebeurtenissen geweest voor ICON (ICX)?

ICON heeft verschillende cruciale momenten meegemaakt die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en groei binnen het blockchain-ecosysteem. Opvallend was de release van de Central Relay en GMP 2.1 in maart 2024, wat een significante technologische vooruitgang voor het netwerk markeerde. Deze update was cruciaal voor het verbeteren van de capaciteiten en efficiëntie van het netwerk.

Een andere belangrijke gebeurtenis was de lancering van het ICON Interoperabiliteitskader. Deze ontwikkeling was instrumenteel in het faciliteren van naadloze cross-chain interacties, waardoor een meer onderling verbonden blockchain-ecosysteem mogelijk werd. Door verschillende blockchains in staat te stellen te communiceren en informatie te delen, heeft ICON zich gepositioneerd als een leider in het bevorderen van blockchain-interoperabiliteit.

Verder vertegenwoordigt het verbranden van ICX-kosten gegenereerd door applicaties die ICON-technologie gebruiken een belangrijke mijlpaal. Dit mechanisme helpt niet alleen bij het verminderen van het totale aanbod van ICX, wat potentieel zijn waarde kan beïnvloeden, maar toont ook ICON's toewijding aan het creëren van een duurzaam en economisch levensvatbaar ecosysteem.

Wie zijn de oprichters van ICON (ICX)?

Het ICON-netwerk is mede-opgericht door Min Kim en JH Kim, die beiden een schat aan ervaring meebrengen uit de fintech- en digitale contentdistributiesectoren. Min Kim, met een achtergrond als voormalig chief strategy officer van een groot fintech-holdingbedrijf in Korea en als chief operating officer bij een platform voor digitale contentdistributie in de VS, heeft een solide basis in bedrijfsstrategie en -ontwikkeling. Zijn opleiding aan de Haas School of Business aan de Universiteit van Californië, Berkeley, vult zijn rol bij het sturen van het ICON-project naar zijn doelen verder aan. Min Kim speelde ook een cruciale rol bij het incuberen van ICONLOOP, dat dient als de technische partner van ICON, wat zijn instrumentele rol in de technische en strategische ontwikkeling van het ICON-netwerk benadrukt.

Hoewel de bijdragen van JH Kim aan ICON niet in detail zijn beschreven in de verstrekte informatie, kan worden afgeleid dat deze even significant zijn, gezien de collaboratieve aard van dergelijke innovatieve projecten. Samen hebben hun gezamenlijke inspanningen ICON gepositioneerd als een opmerkelijke speler in de blockchainruimte, met een focus op interoperabiliteit en naadloze cross-chain communicatie. Deze collaboratieve benadering van blockchain-technologie onderstreept de visie van de oprichters op een verbonden en efficiënt blockchain-ecosysteem.

Koers, grafieken, marktkapitalisatie en andere metrics voor ICON (ICX) | CoinMarketCap (2024)
Top Articles
Bobbi Kristina Brown †: Zerbrochen am Leben zwischen Ruhm und Rausch - WELT
Who Is Bobbi Althoff's Ex-Husband? All About Cory Althoff
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Mflwer
Costco Gas Foster City
Obsidian Guard's Cutlass
Mission Impossible 7 Showtimes Near Marcus Parkwood Cinema
Sprinkler Lv2
Uta Kinesiology Advising
Kcwi Tv Schedule
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Receptionist Position Near Me
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Nikki Catsouras: The Tragic Story Behind The Face And Body Images
Kiddie Jungle Parma
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
The Latest: Trump addresses apparent assassination attempt on X
In Branch Chase Atm Near Me
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5887

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.